Steun ons met uw vriendschap; word vriend van de Stichting Theaterineziatief. Samen maken we moois.   stichtingtheaterineziatief@gmail.com


Natural Woman, songs from the 70's

Foto Peter Schütte

Inez Timmer slaat met haar nieuwste show een bewogen pad in. Na de enthousiaste reacties van het publiek bij „The Voice Senior“ en van coach Angela Groothuizen schreef ze het theaterconcert: „Natural Woman, songs from the 70's“.  Gebaseerd op één van de meest veelbewogen decennia van de 20e eeuw en op herinneringen aan haar jeugd.  Inez Timmer neemt u mee terug in die tijd met haar 'bucketlistsongs'  van Carole King, Carly Simon, Dusty Springfield, Paul Simon en Boudewijn de Groot. Timmer’s veelzijdige stem is voorbestemd om u te laten genieten van de muzikale pareltjes van toen.

In „Natural Woman“ wordt Inez begeleid door twee fantastische muzikanten:

Peter van der Zwaag: piano, keyboard, accordeon en zang en Ytzen Peterson: gitaren en zang.


Kerstengelinez

Foto Peter Schütte

Beschermengelstaking in de derde hemel, gele hesjes zweven door de wolken en er dreigt een schrijnend hemels personeelstekort rond de Kerst. Hoewel ze zich vast had voorgenomen dit jaar Kerst naar de Bahama’s te vliegen, springt Kerstengelinez nog één keer in als reddende engel.

Natuurlijk heeft ze daar wel haar voorwaarden bij…..

Een nieuw muzikaal kerstprogramma met verhalen, meezingmomenten, een kruimeltje bezinning en een stevige portie kerstpret. 


"VIJF  MINUTEN   VOOR   AANVANG!"

Foto Peter Schütte

Afke Toren:

Dat deze vrouw niet een geweldig groot publiek heeft in Nederland is eigenlijk niet te snappen.Zij is voor mij beter dan Karin Bloemen en geestiger dan vele andere cabaret-vrouwen van naam.

Iedereen die van zulke performers houdt ....ga naar Inez Timmer en ga genieten van een prachtige voorstelling.

Foto Piet Douma

Camera en interview: Astrid Koops

Reacties na try-out en première "Vijf minuten voor aanvang!":

Jan Ottevanger: Ik ha GENOATEN ! Prachtige teaterfynsten

 

Geartsje de Vries: It wie geweldich Inez! Fakfrou!

 

Tjitske Pol: Alles had het, een kijkje in het leven van een “ artiest”, up en downs, hard werken, onzekerheid, euforie, consessies doen, financiële ups en downs, nomadenbestaan, glitter en glamour, maar ook altijd op je tenen moeten lopen. The show must go on..... altijd. Inez, ondanks al je twijfels, wij geloven in je, genieten van je, een vakvrouw in hart en nieren..... petje af! Fan for ever……

 

Sytse Haima: Ik ha juster echt genoaten, yn Baard, Inez!

Minsken, as jim de kâns krije om nei dizze prachtige “solo”-foarstelling te gean, seker dwaan. In oanrieder!!!

 

Addy Scheele: Je bent bewonderenswaardig veelzijdig! XXX

 

Geart En Joukje Bos: In bysûndere foarstelling, yndrukwekkend, soms mei in trien meastal mei in laits. In foarstelling oer de karriêre fan in fakfrou by útstek, spile troch de fakfrou sels. Wat in profesjonaliteit, wat in lape tekst en it rattelet oan yn tried troch fan begjin oant ein ôfwiksele mei prachtige lieten! Ek technysk kloppet it allegearre, dus ek in komplimint oan it adres fan Wouter van der Wal. Dizze foarstelling fertsjinnet in breed publyk! Hooplik foar Inez binne der in protte sealen dy't dizze foarstelling ha wolle!!

 

Mirjam van der Valk:  Prachtige voorstelling, genieten van de verhalen en prachtige liedjes. Compliment Inez😘

 

Mathilda Wijbenga: Ja, it wie wer genytsjen yn it kwadraat, fan begjin oan it ein! Geweldich, Inez Timmer!

 

Wybo Smids : Wa kin...gean hjir hinne! Juster try-out yn Baard wie sa moai!

 

Sip van Gelder: Gisteravond geweest en een heerlijk avondje gehad met Inez Timmer. Ze nam ons mee in een prachtig verhaal over haar belevenissen en avonturen die ze in haar carrière als zangeres heeft meegemaakt. Wat een tempo, prachtige liedjes en wat een energie. Dat alles in het sfeervolle café in Baard. Genieten. Tip. Ga er heen. 

 


"Avondje Inez"

Foto Peter Schütte

Een herkenbaar, gezellig, grappig, ontroerend en muzikaal programma.

Uit haar uitgebreide internationale muzikale repertoire stelt Inez een bloemlezing samen, afgewisseld met  anekdotes en conferences. 

Een humoristische, veelzijdige, vrouwvriendelijke en interactieve ochtend, avond of middag. 


"Leafdesbrieven"

Foto en poster Peter Schütte

Arjan Hut, De Moanne

"Untdien fan oerstallige babbelegûchjes is Leafdesbrieven in meinimmende oade oan de taal en oan de leafde sels. Ik krige nocht om daliks ék brieven te skriuwen."

 

Sietse de Vries, Leeuwarder Courant 27-10-2018 ****

„In akteur en in aktrise neist elkoar efter in tafel, dy’t de brieven dy’t se elkoar skriuwe, lûdop lêze. Dy’t fan de skriuwer net oerein komme meie en elkoar net oansjen meie. Is dat theater? Dat kin theater wêze. En mei Inez Timmer en Tseard Nauta efter der tafel wurdt it dat ek.“ 

 

Wiggele Wouda, Friesch Dagblad, 29-10-2018

„…dan voel je de kracht van de ‚trage' papieren woorden; schreeuwend om hulp, troostend in pijn of simpelweg beschrijvend in tedere verbinding.

Inez Timmer en Tseard Nauta weten je mee te nemen door hun geanimeerde manier van vertellen in de wereld van verbinden, afstoten, liefde, verlangen en contemplatie.“


Inez als 'Grossmama' in Weense Heidi wereldpremière

https://www.heidimusical.info

Uwe Kröger als "Alm Öhi", de grootvader van Heidi.

Foto Inez Timmer

Blickpunkt Musicals: "Nicht unerwähnt bleiben darf Inez Timmer - sie spielt Klaras Großmutter so überzeugend und liebevoll, dass man sie am liebsten gleich mit nach Hause nehmen möchte."


TheaterINEZiatief

Een kleine theaterfilosofie