Biografie

foto Peter Schütte

 

Zangeres en actrice Inez Timmer studeerde van 1973 t/m 1978 Nederlands en Engels en in 1987 werd ze toegelaten aan het Conservatorium voor lichte muziek in Hilversum.

In 1992, direct na het voltooien van haar opleiding, kreeg ze een engagement in de musical „Cyrano de Bergerac“, daarna volgden onder andere „Phantom of the Opera“ in Nederland. In Oostenrijk en Duitsland maakte ze deel uit van o.a. „Elisabeth“, „Beauty and the Beast“, „Les Misérables“, „Klokkenluider van Notre Dame“, „Fame“, „Anatevka“ „My fair Lady“ „Show Boat“ en „Junglebook“. Tussen 2010 en 2013 toerde ze door Duitsland met de succesvolle comedy „Heisse Zeiten, Wechseljahre“.

In 2014 vertolkte Inez de rol van Miss Daisy in „Driving Miss Daisy“ en in 2015 speelde ze een hoofdrol in „Kalender Girls“. De door haar vertaalde voorstelling „Op alle Fronten“ werd in 2016 beloond met 5 sterren.

In 2015 begon Inez ook haar eigen voorstellingen te schrijven: „Lili Marleen; Eeuwfeest van een schuldig lied“ (de teller staat inmiddels op meer dan 160 voorstellingen), en met haar musical solo „Mademoiselle Chanel“ speelde ze zich in de harten van een groot publiek. Haar Duitse solo „Die Ruhrpotttulpe“ scoorde

prachtige recensies.

„Vijf minuten voor aanvang!“ is de titel van haar AutoBioSolo die in 2019 in première is gegaan en met 4 sterren beloond werd. Dit voorjaar schitterde Inez als Mme Armfeld in „A Little Night Music“; een productie van de Nederlandse Reisopera. Voor deze rol werd ze genomineerd door Musicalworld voor de beste vrouwelijk bijrol. In datzelfde jaar maakte ze haar daverende TV debuut bij The Voice Senior.

Als gastartieste op luxe cruiseschepen bewees deze veelzijdige artieste stevige zeebenen te hebben en bevoer ze de zeven zeeën.

De inspiratie voor haar voorstellingen doet ze op in haar tweede thuis in het landelijke Friese Weidum, waar deze wervelwind af en toe ook even tot rust komt.

 

Joop van den Ende (Stage Entertainment) schreef nav de CD PAAD:

"Inez Timmer weet op haar album ‘Paad’ een gerijpte stem en haar roots te

combineren met humor en kwaliteit. Zij is een artieste die zichzelf is blijven

uitdagen en daardoor als zangeres alleen maar interessanter is geworden.“