Biografie

foto Peter Schütte

 

Zangeres en actrice Inez Timmer studeerde van 1973 t/m 1978 Nederlands en Engels en in 1987 werd ze toegelaten aan het Conservatorium voor lichte muziek in Hilversum.

Vijf jaar later, direct na het voltooien van haar opleiding, kreeg ze een engagement in de musical „Cyrano de Musical“, daarna volgden onder andere „Phantom of the Opera“ in Nederland.
In Oostenrijk en Duitsland schitterde ze in  o.a. „Elisabeth“, „Beauty and the Beast“, „Les Misérables“, „Klokkenluider van Notre Dame“, „Fame“, „Anatevka“ „My fair Lady“ „Show Boat“ en „Junglebook“.
Tussen 2010 en 2013 toerde ze door Duitsland voor uitverkochte zalen met de  comedy „Heisse Zeiten, Wechseljahre“.

Humor en ernst combineerde Inez spelenderwijs in de rol van Miss Daisy in „Driving Miss Daisy“ en in  „Kalender Girls“. De door haar uit het Duits vertaalde voorstelling „Op alle Fronten“ werd in 2016 beloond met 5 sterren.

Eigen voorstellingen te schrijven was altijd al een wens: „Lili Marleen; Eeuwfeest van een schuldig lied“ (de teller staat inmiddels op meer dan 160 x), en met haar musical solo „Mademoiselle Chanel“ speelde ze zich in de harten van een groot publiek. Haar Duitse cabaretconcert „Die Ruhrpotttulpe“ werd beloond met prachtige recensies.

„Vijf minuten voor aanvang!“ is de titel van haar AutoBioSolo die in 2019 in première is gegaan en met 4 sterren beloond werd. Voorjaar 2019 schitterde Inez als Mme Armfeld in „A Little Night Music“; een productie van de Nederlandse Reisopera. Voor deze rol werd ze genomineerd door Musicalworld voor de beste vrouwelijk bijrol. In datzelfde jaar maakte ze haar daverende TV debuut bij The Voice Senior.

"Rjocht yn 't hert" is de titel van de comedy waarmee Inez samen met Thijs Meester (De Tocht)) in 2020 de malheur van de Corona beperkingen te lijf ging. In 2021 ging de comedy "Mijn schitterende scheiding" in première, gevolgd door "Baas Giele Taksy, Inez Timmer sjongt Joni Mitchell". De cd/lp kreeg prachtige recensies en net theaterconcert 4 sterren.

 

De inspiratie voor haar voorstellingen doet ze op in haar tweede thuis in het landelijke Friese Weidum, waar deze wervelwind af en toe ook even tot rust komt.

 

Joop van den Ende (Stage Entertainment) schreef nav de CD PAAD:

"Inez Timmer weet op haar album ‘Paad’ een gerijpte stem en haar roots te

combineren met humor en kwaliteit. Zij is een artieste die zichzelf is blijven

uitdagen en daardoor als zangeres alleen maar interessanter is geworden.“