VOOR 'BAAS GIELE TAKSY' ZIE:
UT LIWWADDER BIEROPROER:

Theaterkrant: 

"...In een aantal schitterend gezongen liedjes laat vooral Inez Timmer horen wat een geweldige zangeres ze is. Daarbij wordt ze overtuigend begeleid door het koor Hit the Floor. Een geslaagde schuimkraag op een matig getapt pilsje".

Hier de link naar het hele artikel: 

https://www.theaterkrant.nl/recensie/ut-liwwadder-bieroproer-fan-1487/buog/

 

Omrop Fryslân:

"... In  útsûndering wat dat oanbelanget is Inez Timmer, dy't Doeth Dekema, de mem fan de boargemaster spilet. Net allinnich as alwittende ferteller, mar benammen as sjongeres is sy sûnder mis de dragende faktor fan de foarstelling."

Hier de link naar het hele artikel: 

https://www.omropfryslan.nl/fy/nijs/1169120/resinsje-liwwadder-bieroproer-in-moard-foar-bier

 

Friesch Dagblad:
"Wat dat aangaat is de rol van Inez Timmer (indrukwekkende zangpartij en toonaangevend in  haar solospel) als intermediair en bemiddelaar tussen de partijen, de vechtersjassen,  veelzeggend".


DE PERS OVER "MIJN SCHITTERENDE SCHEIDING":


De pers over 'Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber':

LEEUWARDER COURANT:

FRIESCH DAGBLAD:


DE PERS OVER "A LITTLE NIGHT MUSIC":

Foto Marco Borggreve

 

Inez Timmer tweede plaats categorie 'Beste vrouwelijke bijrol'

 

Musical Sites:

De oude en wereldwijze grootmoeder, Madame Armfeldt, wordt subliem gespeeld door Inez Timmer die deze vrouw op haar unieke wijze neerzet.

 

Musical Web:

In de overige rollen zien we o.a. Inez Timmer die een fantastische Madame Armfeldt speelt èn zingt.

 

Broadway World:

The story is like a musical-chair of affairs (or 'Liaisons' as told in the witty song of Madame Armfeldt, a strong role by Inez Timmer) 

 

Musical World:

Inez Timmer is  als Desirées moeder een mooie combinatie van van cynisme en wellust.

 

De Theaterkrant:

Dit is een glansrol van Inez Timmer, die met perfecte dictie en onderhuidse ironie de vileine teksten van Sondheim spreekt en zingt.

 

Opera Magazine:

Inez Timmer gaf een fraaie vertolking van de rol van de oude mevrouw Armfeldt, die het

allemaal al eens eerder heeft gezien en beleefd.

 

Scenes Nu:

In de over de hele linie ijzersterke cast vallen daarnaast Inez Timmer (Madame Armfeldt) en bovenal Sanne  Franssen op...

 

De Volkskrant:

Inez Timmer blikt als Oma in 'Liaisons' smakelijk terug op affaires uit een ver verleden.

 

Theaterparadijs:

Madame Armfeldt, wordt vertolkt door Inez Timmer, die met haar uitstraling een wijze oude vrouw maar ook moeder, minnares en grootmoeder laat zien.

 

Bachtrack:

Inez Timmer’s rendition of the song “Liaisons”, in which the old Madame Armfeldt reminisces about  some of her past lovers, is one of the highlights of the evening.

 

Basia confuoco:

En dan Inez Timmer als Madame Armfeldt: de wijze waarop zij ‘Liaisons’ vertolkt, wil ik zelfs een minnaar hebben.

 

Musicalweb **** :

In de overige rollen zien we o.a. Inez Timmer die een fantastische Madame Armfeldt speelt èn zingt. Haar solo Liaisons is één van de hoogtepunten in de voorstelling. 

 

Musicalworld.nl *****:

Inez Timmer is als Desirées moeder een mooie combinatie van van cynisme en wellust. 

 


DE PERS OVER "RJOCHT YN'T HERT":

"Ofrûne snein wie der yn it doarpshûs yn Weidum in prachtich toanielstik: ‘Rjocht yn ’t hert’ fan Inez Timmer en Thijs Meester.

Prachtich stik, mei ek wat muzyk derby, stylfol fertolke troch dy twa spilers. In echte komeedzje yn ús memmetaal".

Matthijs Verkuijl, It Nijs.


DE PERS OVER "VIJF MINUTEN VOOR AANVANG!":

Foto Bob de Boer

 

Recensie:

 

Inez Timmer is nieuwsgierig naar het leven

Lemmer – We vroegen ons in de pauze van de solomusical 'Vijf minuten voor aanvang' van Inez Timmer in Theater De Hege Fonnen af of ze dit nog nodig heeft. 65 jaar en je twee uur lang je intensief afmatten voor amper 50 toeschouwers. Het antwoord gaf ze na de pauze ongevraagd zelf. Inez heeft ruim veertig jaar in talloze musicals gespeeld 'all over the world', 'über die ganze Welt'. Wekenlang op cruiseschepen opgetreden. Successen gekend, maar ook veel mislukkingen en eenzaamheid. Daarom zijn de laatste zeven jaren een verademing. Lekker dingen doen, die je zelf leuk vind. En direct contact met het publiek.

En dat heeft ze. In 'Vijf minuten voor aanvang' gaat ze goed los. Steeds met een blik naar boven of haar overleden vader het prachtig zou vinden wat ze nu doet. En dat is het. Inez Timmer gaat er vol voor en wisselt prachtig gezongen musicalsongs af met intiem geleuter met de nodige zelfspot op een aanstekelijke komische manier gebracht. Haar eigen levensverhaal. Ik herinner me haar nog als zangeres van de legendarische Friese Folkgroep IROLT met o.a. Nanne Kalma eind jaren zeventig/ begin jaren tachtig. Nu zie en hoor ik haar na al die jaren weer. Nog steeds een mooie stem met hoge uithalen. Als musicalartieste heeft ze prachtige dingen gedaan, vertelt ze. Maar ook is ze erg eenzaam geweest op haar zoveelste kamertje in weer een andere stad en moest ze het vaak met één vriend doen. Veel artiesten zijn er aan onderdoor gegaan. Inez gelukkig niet. Ze durft hier openhartig over te praten. De donkere kanten van een artiestenleven mogen best gezegd worden. Dit geeft haar theatervoorstelling 'Vijf minuten voor aanvang' extra glans en inhoud. Inez Timmer bewijst, dat je ook na je zestigste nog succes kan hebben. En zegt ze: 'blijf of ga zingen, ik kan het je ten zeerste aanraden'. Mooi is haar slotlied, waarin ze haar nieuwsgierigheid naar het leven bezingt. En zo is het maar net.

Geschreven door Thijs de Boer

 

"Vijf minuten voor aanvang!":

Froukje Reitsma, Friesch Dagblad:

"Er wordt wel beweerd dat sommige muziek rechtstreeks naar de ziel stroomt. Dat bewijs werd dit weekend geleverd door Inez Timmer.

Groots is vooral het slotlied met als strekking: blijf nieuwsgierig naar het leven.

En of het nu een zacht en fijnzinnig, rauw of grotesk lied is, Timmer heeft je bij de kladden". 

 

 

 Sietse de Vries, Leeuwarder Courant, ****

"Het is die in anekdoten verpakte chaos die Inez Timmer in een ruim twee uren over het publiek uitstort.

Dat doet ze met humor en een grote mate van openhartigheid.

Het ene moment in Vijf minuten voor aanvang staat ze voluit een musicalklassieker te zingen, het andere converseert ze intiem en geestig met iemand in de zaal.

Hoe persoonlijk de voorstelling ook is, Inez Timmer bekijkt haar eigen levensmateriaal steeds met het oog van de professionele entertainer.

Hele en halve mislukkingen zijn interessanter dan ijdel gepraat over succes".

 

 

Jan Ottevanger: Ik ha GENOATEN ! Prachtige teaterfynsten

 

Geartsje de Vries: It wie geweldich Inez! Fakfrou!

 

Tjitske Pol: Alles had het, een kijkje in het leven van een “ artiest”, up en downs, hard werken, onzekerheid, euforie, consessies doen, financiële ups en downs, nomadenbestaan, glitter en glamour, maar ook altijd op je tenen moeten lopen. The show must go on..... altijd. Inez, ondanks al je twijfels, wij geloven in je, genieten van je, een vakvrouw in hart en nieren..... petje af! Fan for ever……

 

Sytse Haima: Ik ha juster echt genoaten, yn Baard, Inez!

Minsken, as jim de kâns krije om nei dizze prachtige “solo”-foarstelling te gean, seker dwaan. In oanrieder!!!

 

Addy Scheele: Je bent bewonderenswaardig veelzijdig! XXX

 

Geart En Joukje Bos: In bysûndere foarstelling, yndrukwekkend, soms mei in trien meastal mei in laits. In foarstelling oer de karriêre fan in fakfrou by útstek, spile troch de fakfrou sels. Wat in profesjonaliteit, wat in lape tekst en it rattelet oan yn tried troch fan begjin oant ein ôfwiksele mei prachtige lieten! Ek technysk kloppet it allegearre, dus ek in komplimint oan it adres fan Wouter van der Wal. Dizze foarstelling fertsjinnet in breed publyk! Hooplik foar Inez binne der in protte sealen dy't dizze foarstelling ha wolle!!

 

Mirjam van der Valk:  Prachtige voorstelling, genieten van de verhalen en prachtige liedjes. Compliment Inez😘

 

Mathilda Wijbenga: Ja, it wie wer genytsjen yn it kwadraat, fan begjin oan it ein! Geweldich, Inez Timmer!

 

Wybo Smids : Wa kin...gean hjir hinne! Juster try-out yn Baard wie sa moai!

 

Sip van Gelder: Gisteravond geweest en een heerlijk avondje gehad met Inez Timmer. Ze nam ons mee in een prachtig verhaal over haar belevenissen en avonturen die ze in haar carrière als zangeres heeft meegemaakt. Wat een tempo, prachtige liedjes en wat een energie. Dat alles in het sfeervolle café in Baard. Genieten. Tip. Ga er heen. 

 

 

 


DE PERS OVER "LEAFDESBRIEVEN":

Foto Piet Douma, Leafdesbrieven

 

Leafdesbrieven:

Arjan Hut, De Moanne:

"Untdien fan oerstallige babbelegûchjes is Leafdesbrieven in meinimmende oade oan de taal en oan de leafde sels. Ik krige nocht om daliks ék brieven te skriuwen."

 

Sietse de Vries, Leeuwarder Courant  ****:

„In akteur en in aktrise neist elkoar efter in tafel, dy’t de brieven dy’t se elkoar skriuwe, lûdop lêze. Dy’t fan de skriuwer net oerein komme meie en elkoar net oansjen meie. Is dat theater? Dat kin theater wêze. En mei Inez Timmer en Tseard Nauta efter der tafel wurdt it dat ek.“ 

 

Wiggele Wouda, Friesch Dagblad:

„…dan voel je de kracht van de ‚trage' papieren woorden; schreeuwend om hulp, troostend in pijn of simpelweg beschrijvend in tedere verbinding.

Inez Timmer en Tseard Nauta weten je mee te nemen door hun geanimeerde manier van vertellen in de wereld van verbinden, afstoten, liefde, verlangen en contemplatie.“

 

 


DE PERS OVER "OP ALLE FRONTEN":

Foto & ontwerp Peter Schütte

Leeuwarder Courant *****:

"Inez Timmer, op alle fronten ontroerend en krachtig........ indrukwekkende theaterprestatie...Timmer weet vliegensvlug te schakelen tussen haar rol als verteller en actrice.....ze laat zich niet verleiden tot imitaties"

 

Friesch Dagblad:

"(On)schuld van een lied gevangen in een pareltje...Timmer vertelt Andersen's leven indringend en geloofwaardig en zingt de liederen van Andersen in haar oorspronkelijke taal buitengewoon knap...muzikaal en vocaal begeleid door Tseard Nauta...samen vormen ze de perfecte balans tussen ontroering en verwondering...zeker een voorstelling die een groot publiek verdient..."

 

De Moanne:

"Niet alleen prachtige vertolkingen van liederen als "Das Meer" en vooral het in alle varianten terugkerende 'Lili Marleen', de beginklanken op een speelgoedpiano of via Radio Belgrado, krakend afgespeeld op een oude grammofoon maken Op alle fronten tot een bijzondere voorstelling...."


DE PERS OVER "STOCKHOLM":

Foto Bob de Boer

STOCKHOLM! Of in inkelde reis Sabeare

De Moanne, Paul van Dijk:

"It duo hat net allinnich in ‘klik’ by it spyljen, mar hja fine elkoar ek yn dy oare leafde: de muzyk.

Yngrediïnten foar yndringjend thrillerteater op in skitterjende tekst tekst fan Tjerk Kooistra. It komt jo hjir en dêr oan it moed, mar de tekst befettet ek genôch filosofyske prakkesaasjes, moaie metafoaren en grappen. Timmer hat in goeie komyske timing, dat der falt genôch te laitsjen.

It dekor is sober. In baby-fleugel en wat plestik bekerkes, mear hat dizze foarstelling net nedich. Want yn ‘e smelle húskeamer wurdt goed spile. Timmer is tige oertsjûgjend as Elske, in frou dy’t yn har eigen wrâld it iene momint alles ûnder kontrôle liket te hawwen, en it oare beseft se dat net alles bliuwe kin sa as it is.

Fan Kaspers witte we dat er prachtich piano spilet … mar akteare? Jawis, dat kin er ek. Hy is foaral yn syn elemint as er mei de fjirde wand boartet en it publyk streekrjocht tasprekt (of foar immen yn it publyk in glês wyn ynskinkt). ‘Hans’ kin hielendal begripe wêrom’t Elske him meinommen hat en is syn eigen mem eins al in bytsje ferjitten. It is in kenmerk fan it ‘Stockholm-syndroom’: de gizeler krijt sympaty foar de gizelnimmer. En Kaspers spilet dit oertsjûgjend. ..."


DE PERS OVER "AVONDJE INEZ":

Foto Greet Terpstra

                              " Avondje Inez"     Inez Timmer: heerlijke zang en leuke babbel

Ze is inmiddels vijfenzestig jaar, maar staat nog met gemak enkele uren achtereen op het podium als zangeres en ‘smoute prater’: Inez Timmer.

Met twee keer een ‘Avondje Inez’ liet ze vrijdagavond bij paviljoen MeM in Buitenpost heel veel los over zichzelf en zong ze prachtige liederen uit haar uitgebreide repertoire.

Haar lichaam, dat volgens haarzelf behoorlijk te kampen heeft met de zwaartekracht, is energiek en lenig, zit nog lekker los in de heupen en kan zelfs ingewikkelde yogastandjes verrichten.

Een bijzonder item was Inez’ deelname aan ‘The Voice Senior’ van vorig jaar. Het fantastische relaas hierover bood de toehoorders een mooi kijkje achter de schermen van deze tv-show.  

 

De liederen – uit musicals en producties, waarin Inez speelde, of van artiesten, die ze bewondert -  sloten goed aan op de gesproken tekst en werden vol overgave, met veel gevoel voor timing en een perfecte dictie vertolkt.

Inez Timmer bewandelde vele zijpaden en riep dan soms ineens uit: ”Ik haw mysels wer moai fan myn apropos praat.” 

Met praten, zingen en bewegen had Inez het continu reuze druk. Vandaar waarschijnlijk het laatste nummer ‘Busy woman’, een Fries lied op de melodie van Roy Orbisons ‘Pretty woman’.

RENNIE VEENSTRA  

 

  

Foto Greet Terpstra


Knockouts Inez Timmer The Voice Senior

"Inez is een boeiende artiest. Ze heeft een prachtige geschoolde stem en als zij op de bühne staat kan je niet om haar heen. Een sprankelende persoonlijkheid die haar muziek door een mooi verhaal verweeft. Inez maakte een diepe indruk bij de Blind Auditions van de Voicesenior op RTL4. Als coach van Team Angela kon ik alleen maar met bewondering naar haar kijken en luisteren. Er was niet veel te ‘verbeteren’."  Was getekend: Angela Groothuizen


DE PERS OVER "HOHOHO DE KRYSTREVU":


Cambuurtrainer Henk de Jong: (n.a.v. fragmenten uit Mlle Chanel voor Amurang)

Prachtige avond Ritsko, 

 

Top!! Inez echt top.

 

Gr Henk


JOJO EFFEKT BRAUNSCHWEIG 2014

Kritiken „JoJo Effekt“, Inez Timmer in der Rolle der ,Margot‘.

Lübbecker Kreiszeitung:

„Dieses Musical ist eine frisch-fröhlich-frivole Schlagerrevue, in der sich alles um zwei Themen dreht: Kilos und Kerle  ..... und das mit soviel Schwung und ansteckend gute Laune, dass in der Stadthalle von Anfang mitgeklatscht und viel gelacht wird.“

 

Lokale Kultur Lübbecke:

„Heitere Musikrevue rund um JoJo Effekt begeistert in der Lübbecker Stadhalle...Inez Timmer als gestandene Ehefrau Margot versprühte in ihren liebenswerten Art viel Witz und Humor.“

 

Braunschweiger Zeitung:

„Die Schoko-Diät soll helfen – tut sie aber nicht“, weiß Hausfrau Margot, die mit ihrer Graue-Dauerwellen-Haarpracht erst etwas schrullig daherkommt, aber eigentlich herrlich authentisch eine Frau mitten aus dem Leben spielt.


Quabouffe

Inez Timmer ist immer ein Garant für gute Stimmung und stilsichere Performance im Bereich Jazz und Musical.Auch ihr Auftritt im Alta Vita zusammen mit Ihrem Pianisten Raphael Thöne zeigte wieder einmal mehr das sie es von Beginn an versteht das Publikum auf ihre Seite und über zweieinhalb Stunden in ihren Bann zu ziehen. Gekonnte Überleitungen die die Lachmuskeln der Zuschauer ansprachen verbanden Cole Porter Songs und Jazzballaden die unter die Haut gingen und Gänsehautfeeling pur verursachten.

 

ALTA VITA SOCIAL CLUB 05.11.2011