"MIJN SCHITTERENDE SCHEIDING"


De pers over 'Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber':

LEEUWARDER COURANT:


FRIESCH DAGBLAD:


De pers over  Rjocht yn 't hert:

"Ofrûne snein wie der yn it doarpshûs yn Weidum in prachtich toanielstik: ‘Rjocht yn ’t hert’ fan Inez Timmer en Thijs Meester.

Prachtich stik, mei ek wat muzyk derby, stylfol fertolke troch dy twa spilers. In echte komeedzje yn ús memmetaal".

Matthijs Verkuijl, It Nijs.


De pers over "Vijf minuten voor aanvang!":

Foto Bob de Boer

 

"Vijf minuten voor aanvang!":

Froukje Reitsma, Friesch Dagblad:

"Er wordt wel beweerd dat sommige muziek rechtstreeks naar de ziel stroomt. Dat bewijs werd dit weekend geleverd door Inez Timmer.

Groots is vooral het slotlied met als strekking: blijf nieuwsgierig naar het leven.

En of het nu een zacht en fijnzinnig, rauw of grotesk lied is, Timmer heeft je bij de kladden". 

 

 

 Sietse de Vries, Leeuwarder Courant, ****

"Het is die in anekdoten verpakte chaos die Inez Timmer in een ruim twee uren over het publiek uitstort.

Dat doet ze met humor en een grote mate van openhartigheid.

Het ene moment in Vijf minuten voor aanvang staat ze voluit een musicalklassieker te zingen, het andere converseert ze intiem en geestig met iemand in de zaal.

Hoe persoonlijk de voorstelling ook is, Inez Timmer bekijkt haar eigen levensmateriaal steeds met het oog van de professionele entertainer.

Hele en halve mislukkingen zijn interessanter dan ijdel gepraat over succes".

 

 

Leafdesbrieven:

Arjan Hut, De Moanne:

"Untdien fan oerstallige babbelegûchjes is Leafdesbrieven in meinimmende oade oan de taal en oan de leafde sels. Ik krige nocht om daliks ék brieven te skriuwen."

 

Sietse de Vries, Leeuwarder Courant  ****:

„In akteur en in aktrise neist elkoar efter in tafel, dy’t de brieven dy’t se elkoar skriuwe, lûdop lêze. Dy’t fan de skriuwer net oerein komme meie en elkoar net oansjen meie. Is dat theater? Dat kin theater wêze. En mei Inez Timmer en Tseard Nauta efter der tafel wurdt it dat ek.“ 

 

Wiggele Wouda, Friesch Dagblad:

„…dan voel je de kracht van de ‚trage' papieren woorden; schreeuwend om hulp, troostend in pijn of simpelweg beschrijvend in tedere verbinding.

Inez Timmer en Tseard Nauta weten je mee te nemen door hun geanimeerde manier van vertellen in de wereld van verbinden, afstoten, liefde, verlangen en contemplatie.“

 

Foto Piet Douma, Leafdesbrieven


Op alle fronten

Foto & ontwerp Peter Schütte

Leeuwarder Courant *****:

"Inez Timmer, op alle fronten ontroerend en krachtig........ indrukwekkende theaterprestatie...Timmer weet vliegensvlug te schakelen tussen haar rol als verteller en actrice.....ze laat zich niet verleiden tot imitaties"

 

Friesch Dagblad:

"(On)schuld van een lied gevangen in een pareltje...Timmer vertelt Andersen's leven indringend en geloofwaardig en zingt de liederen van Andersen in haar oorspronkelijke taal buitengewoon knap...muzikaal en vocaal begeleid door Tseard Nauta...samen vormen ze de perfecte balans tussen ontroering en verwondering...zeker een voorstelling die een groot publiek verdient..."

 

De Moanne:

"Niet alleen prachtige vertolkingen van liederen als "Das Meer" en vooral het in alle varianten terugkerende 'Lili Marleen', de beginklanken op een speelgoedpiano of via Radio Belgrado, krakend afgespeeld op een oude grammofoon maken Op alle fronten tot een bijzondere voorstelling...."


Foto Bob de Boer

STOCKHOLM! Of in inkelde reis Sabeare

De Moanne, Paul van Dijk:

"It duo hat net allinnich in ‘klik’ by it spyljen, mar hja fine elkoar ek yn dy oare leafde: de muzyk.

Yngrediïnten foar yndringjend thrillerteater op in skitterjende tekst tekst fan Tjerk Kooistra. It komt jo hjir en dêr oan it moed, mar de tekst befettet ek genôch filosofyske prakkesaasjes, moaie metafoaren en grappen. Timmer hat in goeie komyske timing, dat der falt genôch te laitsjen.

It dekor is sober. In baby-fleugel en wat plestik bekerkes, mear hat dizze foarstelling net nedich. Want yn ‘e smelle húskeamer wurdt goed spile. Timmer is tige oertsjûgjend as Elske, in frou dy’t yn har eigen wrâld it iene momint alles ûnder kontrôle liket te hawwen, en it oare beseft se dat net alles bliuwe kin sa as it is.

Fan Kaspers witte we dat er prachtich piano spilet … mar akteare? Jawis, dat kin er ek. Hy is foaral yn syn elemint as er mei de fjirde wand boartet en it publyk streekrjocht tasprekt (of foar immen yn it publyk in glês wyn ynskinkt). ‘Hans’ kin hielendal begripe wêrom’t Elske him meinommen hat en is syn eigen mem eins al in bytsje ferjitten. It is in kenmerk fan it ‘Stockholm-syndroom’: de gizeler krijt sympaty foar de gizelnimmer. En Kaspers spilet dit oertsjûgjend. ..."


AVONDJE INEZ

Foto Greet Terpstra

                              " Avondje Inez"     Inez Timmer: heerlijke zang en leuke babbel

Ze is inmiddels vijfenzestig jaar, maar staat nog met gemak enkele uren achtereen op het podium als zangeres en ‘smoute prater’: Inez Timmer.

Met twee keer een ‘Avondje Inez’ liet ze vrijdagavond bij paviljoen MeM in Buitenpost heel veel los over zichzelf en zong ze prachtige liederen uit haar uitgebreide repertoire.

Haar lichaam, dat volgens haarzelf behoorlijk te kampen heeft met de zwaartekracht, is energiek en lenig, zit nog lekker los in de heupen en kan zelfs ingewikkelde yogastandjes verrichten.

Een bijzonder item was Inez’ deelname aan ‘The Voice Senior’ van vorig jaar. Het fantastische relaas hierover bood de toehoorders een mooi kijkje achter de schermen van deze tv-show.  

 

De liederen – uit musicals en producties, waarin Inez speelde, of van artiesten, die ze bewondert -  sloten goed aan op de gesproken tekst en werden vol overgave, met veel gevoel voor timing en een perfecte dictie vertolkt.

Inez Timmer bewandelde vele zijpaden en riep dan soms ineens uit: ”Ik haw mysels wer moai fan myn apropos praat.” 

Met praten, zingen en bewegen had Inez het continu reuze druk. Vandaar waarschijnlijk het laatste nummer ‘Busy woman’, een Fries lied op de melodie van Roy Orbisons ‘Pretty woman’.

RENNIE VEENSTRA  

 

  

Foto Greet Terpstra


Muzikaal uit eten in de Prinsentuin

Foto Bob de Boer

Sjoerd Hiemstra:

Het werd weer hoog tijd! Lekker uit eten, dat is lang geleden. En genieten van live muziek gebracht door een echte artiest, dat hebben we lang moeten ontberen. 

Gisteravond samen met Karen Soumokil (die voor het grootste gedeelte het beelmateriaal geleverd heeft) in de Koperen Tuin heerlijk genoten van een goed maal omlijst met een mooie muzikale begeleiding verzorgd door the most talented mrs Inez Timmer.

Covid19 gooit heel veel roet in het eten en maakt het voor veel mensen heel moeilijk. De pareltjes op je pad die de zoete herinnering aan een onschuldiger tijd doen herleven glimmen des te mooier en wakkeren het verlangen naar het loslaten van alle maatregelen en het onbevangen oppakken van het leven zoals het was, weer aan. 

Dank je Inez voor deze heerlijke avond. 💜💜 😊


Knockouts Inez Timmer The Voice Senior

"Inez is een boeiende artiest. Ze heeft een prachtige geschoolde stem en als zij op de bühne staat kan je niet om haar heen. Een sprankelende persoonlijkheid die haar muziek door een mooi verhaal verweeft. Inez maakte een diepe indruk bij de Blind Auditions van de Voicesenior op RTL4. Als coach van Team Angela kon ik alleen maar met bewondering naar haar kijken en luisteren. Er was niet veel te ‘verbeteren’."  Was getekend: Angela Groothuizen


Inez Timmer tweede plaats categorie 'Beste vrouwelijke bijrol'


NRC's kunstredacteur Henk van Gelder zet onze musical A Little Night Music op 1 in zijn favorietenlijstje van musicals uit seizoen 2019/20. Daar zijn we trots op!


Cambuurtrainer Henk de Jong: (n.a.v. fragmenten uit Mlle Chanel voor Amurang)

Prachtige avond Ritsko, 

 

Top!! Inez echt top.

 

Gr Henk


Recensies

A Little Night Music:

Foto Marco Borggreve

Musical Sites:

De oude en wereldwijze grootmoeder, Madame Armfeldt, wordt subliem gespeeld door Inez Timmer die deze vrouw op haar unieke wijze neerzet.

 

Musical Web:

In de overige rollen zien we o.a. Inez Timmer die een fantastische Madame Armfeldt speelt èn zingt.

 

Broadway World:

The story is like a musical-chair of affairs (or 'Liaisons' as told in the witty song of Madame Armfeldt, a strong role by Inez Timmer) 

 

Musical World:

Inez Timmer is  als Desirées moeder een mooie combinatie van van cynisme en wellust.

 

De Theaterkrant:

Dit is een glansrol van Inez Timmer, die met perfecte dictie en onderhuidse ironie de vileine teksten van Sondheim spreekt en zingt.

 

Opera Magazine:

Inez Timmer gaf een fraaie vertolking van de rol van de oude mevrouw Armfeldt, die het

allemaal al eens eerder heeft gezien en beleefd.

 

Scenes Nu:

In de over de hele linie ijzersterke cast vallen daarnaast Inez Timmer (Madame Armfeldt) en bovenal Sanne  Franssen op...

 

De Volkskrant:

Inez Timmer blikt als Oma in 'Liaisons' smakelijk terug op affaires uit een ver verleden.

 

Theaterparadijs:

Madame Armfeldt, wordt vertolkt door Inez Timmer, die met haar uitstraling een wijze oude vrouw maar ook moeder, minnares en grootmoeder laat zien.

 

Bachtrack:

Inez Timmer’s rendition of the song “Liaisons”, in which the old Madame Armfeldt reminisces about  some of her past lovers, is one of the highlights of the evening.

 

Basia confuoco:

En dan Inez Timmer als Madame Armfeldt: de wijze waarop zij ‘Liaisons’ vertolkt, wil ik zelfs een minnaar hebben.

 

Musicalweb **** :

In de overige rollen zien we o.a. Inez Timmer die een fantastische Madame Armfeldt speelt èn zingt. Haar solo Liaisons is één van de hoogtepunten in de voorstelling. 

 

Musicalworld.nl *****:

Inez Timmer is als Desirées moeder een mooie combinatie van van cynisme en wellust. 

 


"Vijf minuten voor aanvang!":

Froukje Reitsma, Friesch Dagblad:

"Er wordt wel beweerd dat sommige muziek rechtstreeks naar de ziel stroomt. Dat bewijs werd dit weekend geleverd door Inez Timmer.

Groots is vooral het slotlied met als strekking: blijf nieuwsgierig naar het leven.

En of het nu een zacht en fijnzinnig, rauw of grotesk lied is, Timmer heeft je bij de kladden". 

 

 

 Sietse de Vries, Leeuwarder Courant, ****

"Het is die in anekdoten verpakte chaos die Inez Timmer in een ruim twee uren over het publiek uitstort.

Dat doet ze met humor en een grote mate van openhartigheid.

Het ene moment in Vijf minuten voor aanvang staat ze voluit een musicalklassieker te zingen, het andere converseert ze intiem en geestig met iemand in de zaal.

Hoe persoonlijk de voorstelling ook is, Inez Timmer bekijkt haar eigen levensmateriaal steeds met het oog van de professionele entertainer.

Hele en halve mislukkingen zijn interessanter dan ijdel gepraat over succes".

 

 

Leafdesbrieven:

Arjan Hut, De Moanne:

"Untdien fan oerstallige babbelegûchjes is Leafdesbrieven in meinimmende oade oan de taal en oan de leafde sels. Ik krige nocht om daliks ék brieven te skriuwen."

 

Sietse de Vries, Leeuwarder Courant  ****:

„In akteur en in aktrise neist elkoar efter in tafel, dy’t de brieven dy’t se elkoar skriuwe, lûdop lêze. Dy’t fan de skriuwer net oerein komme meie en elkoar net oansjen meie. Is dat theater? Dat kin theater wêze. En mei Inez Timmer en Tseard Nauta efter der tafel wurdt it dat ek.“ 

 

Wiggele Wouda, Friesch Dagblad:

„…dan voel je de kracht van de ‚trage' papieren woorden; schreeuwend om hulp, troostend in pijn of simpelweg beschrijvend in tedere verbinding.

Inez Timmer en Tseard Nauta weten je mee te nemen door hun geanimeerde manier van vertellen in de wereld van verbinden, afstoten, liefde, verlangen en contemplatie.“Op alle fronten:

Leeuwarder Courant *****:

"Inez Timmer, op alle fronten ontroerend en krachtig........ indrukwekkende theaterprestatie...Timmer weet vliegensvlug te schakelen tussen haar rol als verteller en actrice.....ze laat zich niet verleiden tot imitaties"

 

Friesch Dagblad:

"(On)schuld van een lied gevangen in een pareltje...Timmer vertelt Andersen's leven indringend en geloofwaardig en zingt de liederen van Andersen in haar oorspronkelijke taal buitengewoon knap...muzikaal en vocaal begeleid door Tseard Nauta...samen vormen ze de perfecte balans tussen ontroering en verwondering...zeker een voorstelling die een groot publiek verdient..."

 

De Moanne:

"Niet alleen prachtige vertolkingen van liederen als "Das Meer" en vooral het in alle varianten terugkerende 'Lili Marleen', de beginklanken op een speelgoedpiano of via Radio Belgrado, krakend afgespeeld op een oude grammofoon maken Op alle fronten tot een bijzondere voorstelling...."

Stockholm:

De Moanne, Paul van Dijk:

"It duo hat net allinnich in ‘klik’ by it spyljen, mar hja fine elkoar ek yn dy oare leafde: de muzyk.

Yngrediïnten foar yndringjend thrillerteater op in skitterjende tekst tekst fan Tjerk Kooistra. It komt jo hjir en dêr oan it moed, mar de tekst befettet ek genôch filosofyske prakkesaasjes, moaie metafoaren en grappen. Timmer hat in goeie komyske timing, dat der falt genôch te laitsjen.

It dekor is sober. In baby-fleugel en wat plestik bekerkes, mear hat dizze foarstelling net nedich. Want yn ‘e smelle húskeamer wurdt goed spile. Timmer is tige oertsjûgjend as Elske, in frou dy’t yn har eigen wrâld it iene momint alles ûnder kontrôle liket te hawwen, en it oare beseft se dat net alles bliuwe kin sa as it is.

Fan Kaspers witte we dat er prachtich piano spilet … mar akteare? Jawis, dat kin er ek. Hy is foaral yn syn elemint as er mei de fjirde wand boartet en it publyk streekrjocht tasprekt (of foar immen yn it publyk in glês wyn ynskinkt). ‘Hans’ kin hielendal begripe wêrom’t Elske him meinommen hat en is syn eigen mem eins al in bytsje ferjitten. It is in kenmerk fan it ‘Stockholm-syndroom’: de gizeler krijt sympaty foar de gizelnimmer. En Kaspers spilet dit oertsjûgjend. ..."